In ce consta aceasta cura rapida de slabire:
Mancati pe saturate un singur aliment pe zi. Exemplu: luni - sucuri, marti - cartofi, miercuri - orez, joi - fructe proaspete, vineri - paste, sambata - legume, duminica - orice vreti.
Iata o saptamana din aceasta cura rapida de slabire:
Luni - sucuri (spala grasimile)
Dimineata, la pranz si seara se consuma sucuri de fructe si legume (cca 1,5 litri - 600 calorii).
E bine sa beti sucurile de legume si fructe proaspete.
Sucurile pot fi amestecate dupa dorinta.
Recomandari:
- o portocala si un grapefruit stoarse in acelasi pahar, amestecate cu 2 lingurite suc de lamaie - aduc multa vitamina C;
- 100 ml suc de sfecla rosie amestecat cu 100 ml suc de telina, in care adaugati o lingurita otet de mere - regleaza digestia;
- 300 g castraveti cu o lingura patrunjel tocat se baga in centrifuga si se amesteca apoi cu 100 ml suc de rosii si o lingurita suc de lamaie - asigura senzatia de satietate;
- 200 ml suc de morcovi cu 100 ml suc de mere - aport semnificativ de vitamina A.
Completati cu apa minerala, ceai infuzie de plante si fructe la in orice cantitate.
Marti - cartofi (energie, putere)
Fierbeti 1 kg de cartofi (700 calorii) timp de 20 de minute. Curatati-i de coaja si pregatiti-i astfel:
- salata - taiati cartofii rondele si amestecati-i cu suc de lamaie;
- piure: zdrobiti cartofii, amestecati-i cu 3 linguri de lapte si patrunjel tocat;
- supa pasata: se fierb cartofii si se trec prin sita.
Miercuri - e zi de orez (pentru eliminarea toxinelor)
Din 200 g orez uscat (cca 800 calorii) se obtin 600 g orez fiert.
Se fierbe orezul in apa fara sare, timp de 30 minute. Scurgeti orezul si impartiti-l in 5 portii. Ideal ar fi ca portiile sa se manance ca atare, dar daca vi se pare un meniu greu de inghitit , se pot adauga peste orez o lingura suc de portocala sau de grapefruit, 5 linguri suc de rosii.
Miercuri aveti voie sa beti dimineata o cafea fara zahar si in restul zilei 2,5 litri de apa minerala sau ceai de plante.
Orezul contine vitaminele B, E si saruri minerale: fier, magneziu, potasiu, care ajuta la eliminarea surplusului de apa din organism.
Joi - fructe (enzimele fructelor activeaza metabolismul)
La micul dejun consumati o felie de paine prajita sau graham, o felie de friptura rece sau branza uscata si un fruct.
Joi aveti voie sa mancati, in total, 1 kg - 1,250 kg fructe (cca 600 calorii),- Bananele sunt strict interzise azi. Puteti consuma fructele crude sau sub forma de salate fara zahar, doar cu suc de portocale. Aveti voie sa beti pana la 2 l apa minerala si cafeaua sau ceaiul de dimineata fara zahar.
Vineri - paste (senzatie de satietate)
Pastele fainoase intr-un aport de 850 calorii.
La micul dejun o felie de paine prajita sau graham, cu un strat subtire de unt si un ou tare.
Pranz: fierbeti 150 g macaroane sau alte paste in apa cu sare, timp de 10 minute. Din 150 g paste uscate se obtin cca 450-500 g paste fierte.
Recomandari:
- 150 g paste fierte se amesteca cu marar si patrunjel tocat si o lingurita cu varf (30 g) branza uscata rasa;
- 150 g paste fierte se amesteca cu un fir de usturoi verde tocat;
- 150 g paste fierte se amesteca cu o rosie taiata marunt si patrunjel tocat.
- Aveti voie 2 l lichid si cafeaua de dimineata fara zahar.
Sambata - legume
Micul dejun: o felie paine graham , un ou fiert tare si o cafea fara zahar.
In restul zilei un kg din legumele care va plac. Consumati legumele crude sau fierte, combinate cu suc de lamaie ori otet de mere.
La un a dintre mese se mai poate consuma un ou (in afara celui de dimineata) sau 60 g branza dulce.
Peste zi beti 1,5 l apa minerala.
Duminica - rasplata!!!!
Micul dejun: sandviciuri cu branza si rosii, 2 felii paine prajita, unse cu un strat subtire de unt, si cate o feliuta de branza si rosii deasupra, cafea sau ceai fara zahar.
Pranz - gratar cu salata de cartofi si telina. Se frig 100 g carne de vita sau pasare si se serveste cu 500 g telina, fiarta in apa cu sare, timp de 10 minute si 125 g cartofi fierti in coaja.
Cina - Salata preparata din 100 g piept de pui, o salata verde, 1 fir de ceapa verde, 3 rosii, 1 ardei - toate taiate marunt, peste care se adauga 1 lingurita ulei si otet de mere. E voie si o felie de paine prajita.
Gustari intre mese cate un fruct. In rest, apa minerala la discretie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu